Monnas blogg

Träningstips, recept, nyheter och hundrelaterat

Här kommer vi fylla på med tips och idéer på hundträning, hur du lagar det godaste hundgodiset, vilka produkter som snart kommer finnas med i vårt sortiment och andra nyttiga hundrelaterade tips.


Viktsele

Nytt i vårt sortiment är viktselen. Ett bra komplement för att få upp muskelmassan på din hund. Starta träningen med kortare träningspass på ca 10 minuter med en rask promenad eller cykling. 


Specialsök

Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. Det är en rolig träningsform för att aktivera din hund. Hundens nos är fantastisk.

Läs mer


Foto: Kennel Tarriq. Bild på Tarriq´s Angus.

Sänkt frakt

Nu sänker vi frakten inom Sverige för privatpersoner. Den nya fraktavgiften är 69 kronor för paket under 10 kg.


Fästingsäsongen är här.

Man brukar säga att fästingsäsongen i Sverige är från mars till november, men som mest intensiv från april till juni. Fästingar blir aktiva när temperaturen under några dagar överstiger 4-5 grader.


Curaflex 2

Tuggtablett som innehåller två viktiga kroppsegna ämnen, glukosamin och organiskt svavel, MSM, för att bibehålla sunt ledbrosk som håller din hund aktiv och rörlig.


Restriktioner för lösa hundar.

1 mars startar restriktioner för lösa hundar i skog och mark. Det är viktigt att vi som är hundägare följer detta för att värna om vilt som har ungar under den här tiden.


Recept: leverbitar

Visst är det roligt att kunna göra hundgodis själv, det är både bättre och billigare än de flesta varianter som säljs idag.